Δήμητρα Χαραλάμπους

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Χαραλάμπους γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής και διδάσκει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απολαμβάνοντας εξίσου κάθε σχολική χρονιά για περισσότερα από είκοσι χρόνια!

Από τις εκδόσεις Πάργα κυκλοφορούν τα βιβλία της «Ο κλεμμένος θησαυρός» (2012), «ΠΕΝ-7 σε μυστική αποστολή» (2014) και «Οι περιπέτειες ενός μουσικού» (2016). Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη το βιβλίο της «Το κρυφτό», σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου, το οποίο απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης.

Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τελεία το βιβλίο της «Τα φανταστικά ταξίδια της Αιμιλίας», σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου.

Πολλά βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες κρατικών βραβείων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, ενώ έργα της έχουν διακριθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου – IBBY Cyprus.

Αγαπά πολύ τα καλοκαίρια και την αύρα τους, τον αέρα της θάλασσας και τα φωτεινά απογεύματα των νησιών. Αυτή είναι μια ιστορία που σκαρφίστηκε στο κατάστρωμα ενός πλοίου, παρακολουθώντας δυο παιδιά να ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου…

Βιβλία

~ Κάθε βιβλίο κι ένας κόσμος μαγικός ~

Γραφεία

Τσερίου & Νάξου 2
2043 Στρόβολος, Λευκωσία
Κύπρος

Ακολουθήστε μας..