Εύα Κουρσουμπά

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Λευκωσία Μάη μήνα, όταν τα χελιδόνια επέστρεφαν στις φωλιές τους και αρωματικά τριαντάφυλλα άνθιζαν στους κήπους. Από μικρή έγραφα ιστορίες κι ανέβαζα ‘παραστάσεις’ με φιλαράκια. Στα 15 ξεκίνησα να ανακαλύψω τον κόσμο, πρώτα στη Γερμανία, (Kollegium Palatinum, Heidelberg), και μετά στη Βρετανία, (Saint Clare’s Hall, Oxford και University of Westminster, London – B.A. Honours in Media Studies).

Επιστρέφοντας εργάστηκα στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου σαν σκηνοθέτης/παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών για τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κοινωνία. Με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright, ανακάλυψα και τη μαγεία του Hollywood, (University of Southern California, Los Angeles – Postgraduate Diploma in TV and Cinema).

Από την τηλεόραση μεταπήδησα στην διαφήμιση. Ως Διευθύντρια Δημιουργικού, εργάστηκα σε σημαντικές καμπάνιες, όπως η διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις. Aνέλαβα τον ρόλο της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: στο Cyprus International Institute of Management (CIIM) και μετά στη Unicaf.

Γράφω από τότε που πρωτοκράτησα μολύβι στο χέρι μου. Από ανάγκη να επικοινωνήσω και με στόχο να ταξιδέψω τον αναγνώστη, να του μεταφέρω εικόνες, συναισθήματα, εμπειρίες από την μεγάλη πορεία αναγνώρισης του κόσμου γύρω μας και εντός μας. Αυτή τη συναρπαστική πορεία που ξεκινά με το ‘Sound of Music’, και καταλήγει με το ‘Sound of Silence’.

Η νουβέλα μου «Ποτέ ξανά τυρόπιτα, μ’ ακούς;» επανεκδόθηκε και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 στην Ελλάδα (Εκδόσεις Γραφή), μετά από την εξάντληση της πρώτης έκδοσης στην Κύπρο (Εκδόσεις Κυπροέπεια 2005).

Τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε στην Κύπρο και στην Ελλάδα το μυθιστόρημά μου «Πεταλούδες στο Μπάνιο» (Εκδόσεις Τελεία).

Έχω γράψει επίσης το θεατρικό «Actus Reus», στο πλαίσιο του προγράμματος PLAY ON του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το οποίο παρουσιάστηκε σε θεατρικό αναλόγιο στο θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ (2016) και στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (2017).

Στο σύνολο του συγγραφικού μου έργου περιλαμβάνονται θεατρικά για το ραδιόφωνο, ραδιο-χρονικά, και πολλά τηλεοπτικά σενάρια για ντοκιμαντέρ και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
Είμαι μέλος και Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων του Κυπριακού Κέντρου ΠΕΝ, μέλος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου και της πολυεθνικής Ομάδας Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού NUDNIKS.

Βιβλία

~ Κάθε βιβλίο κι ένας κόσμος μαγικός ~

Γραφεία

Τσερίου & Νάξου 2
2043 Στρόβολος, Λευκωσία
Κύπρος

Ακολουθήστε μας..